Logotyp
Undermeny

Djurdag i Kristvallabrunn.

Fredagen den 9 juni hade vi en djurdag i skolan. De som hade möjlighet tog med sig sina husdjur för att visa upp dem och presentera dem för sina kamrater. Tack alla föräldrar och morföräldrar  som ställde upp och fixade logistiken.

Tindra Karlsson hade med sig sin fina kanin Sotis. Sotis är 1,5 år gammal och han har 5 barn. Tindra tycker att han är snäll.

Mollie Mylläri visade sin Collie Nelson. Nelson är 4 månader och väldigt snäll, säger Mollie. Han kan kommandot sitt.

Gabriella Karlsson hade med sig sin hund Embla. Embla är 8 år och rasen är Dansk svensk gårdshund. Embla kan sitt, ligg och vacker tass.

Sotis lät sig gärna klappas.

Eskil och Allan Lundin visade upp Rasmus. Rasmus är en shetlandsponny och han är 29 år. Han tog det hela med ro och lät sig klappas av alla.

Rasmus fick många klappar.

Romeo Lund visade upp denna ståtliga tupp av rasen Brahma. Han heter Chewbacca och har alldeles lurviga fötter.

Kim var en höna av blandras. Chewbacca och Kim var inte särskilt upprörda av uppmärksamheten utan de tog det lugnt.

Imre Grankrona tog med sig en husspindel. Tegenaria Domistica på latin. Det är troligen en hona.

Rasmus är en svart-vit skäck men de 29 åren han levt har gjort att han nu är gråhårig på huvudet.

Sebastian Borg Söderlund visade upp Chaplin. Chaplin är en 12 årig labrador som vaktar gården hos Sebastians mormor Anneli Borg.

Hos mormor finns också Zlatan en 7 mån gammal golden/labrador. En väldigt pigg och glad hund.

Embla är nyfiken på de andra hundarna.

Webbredaktör: Susanne Stridhammar | Susanne.Stridhammar@nybro.se | Id: inlägg: 449 - kategori: 6

Nyheter

  Akrobater på fritids.

Jennie Karlsson har tillsammans med Jesper Liljegren, Gabriella Karlsson, Alice Brundin, Jessie Nyström och Rebecca Hall tränat akrobatik på fritids

  Avslutning 2020

Sommaravslutningen blev lite annorlunda i år men väldigt fin i alla fall. Vi samlades på skolgården och sjöng några sånger.

  Examen 2016

Läs om vår avslutning i kyrkan och ha ett härligt sommarlov, Vi träffas i skolan igen måndagen den 22 augusti klockan 08.20.

  Idrottsdag den 2 juni 2016

Eleverna tog upp en önskan om att de ville ha en idrottsdag till på elevrådet. De bestämde att de skulle ha fotboll, spökboll och brännboll.

  Kosläpp

Eleverna på Kristvallabrunns skola blir varje år inbjudna på kosläpp.

  Lucia 2015

Vi firade Lucia den 11 december. Isabell Lindvall var Lucia.

  Lucia 2016

Den 13 december klockan 08.30 samlades vi i Kristvallabrunns skolas gymnastiksal för att tillsammans med nära och kära fira Lucia. 2016 heter vår Lucia Ferrita Larsson.

  Lucia 2017

Alice Brundin var skolans Lucia 2017. Vi firade som vanligt i skolans gymnastiksal för föräldrar och anhöriga. Pia Nilsson spelade på Keyboard.

  Lucia

Vi firade traditionsenlig Luciamorgon med stor publik. Årets Lucia var Daniela som hade sällskap av smålucior från Förskoleklassen.

  Påskuppträdande

På skärtorsdagen blev vi bjudna på ett påskuppträdande av kören under ledning av Pia Nilsson, för dagen förklädd till Mamma Mu och Tina Karlsson ( Kung Louie)

  Schackfyran.

Vad är Schackfyran? Schackfyran är en rikstäckande tävling för alla fjärdeklasser.

  Skolavslutning 2015

Vi träffades en strålande försommarkväll torsdagen den 11 juni klockan 18.30 i Kristvalla kyrka.

  Skolavslutning 2019

Årets sommaravslutning var lika fin som vanligt. Barnen bjöd på sång, rektorn höll tal och all personal fick härliga kryddor [...]

  Skoljoggen med skolmästerskap

Den 13 september 2017 hade vi idrottsdag med skoljoggen och skolmästerskap. Skoljoggen gick i en slinga utanför skolan. Klass F-2 [...]

  Talangjakt 19 maj 2017

Den 19 maj hade vi vår Talangjakt. Deltagarna visade att de behärskade både sång, kropp och redskap.

  Teknikdag

Vi har haft en teknikdag. Vi jobbade i blandade grupper från F-klassen upp till årskurs 5. På varje station var [...]

  Vi dansar in julen.

Sista skoldagen dansar vi in julen tillsammans. Alla skolans och förskolans barn och lärare är med under ledning av Jennie Karlsson.

  Vi dansar in julen.

Vi dansar in julen tillsammans, förskolan och skolan på Kristvallabrunns skola. De äldre hjälper de yngre med dansen.

  Vi dansar kring granen

Vi dansar in julen i gymnastiksalen. I morgon har vi jullov. Vi önskar alla en rofylld jul fylld med bokläsning och trevligheter. Vi träffas igen den 10 januari.

  Vårvandring 2016

Fredagen den 29 april gav vi oss ut på vår vårvandring. Vi går i åldersblandade grupper och flera föräldrar var med oss som vanligt.

  Vårvandring 2018

Fredagen den 27 april gav vi oss iväg på vår Vårvandring. Vi var lite oroliga att dte skulle regna men det blev bara några småstänk.

  Vårvandring 2019

Vi går varje år på Valborgsmässoafton vårvandring till Granås. På vägen ordnar 6:orna roliga stationer och när vi kommer tillbaka [...]

  Vårvandring 28 april 2017

Fredagen den 28 april var det dags igen för vårvandring. Vid Valborg brukar vi göra en vårvandring till Granås. På vägen har klass 6 olika stationer där lagen under ledning av en klass 5 elev utför och får poäng för sina färdigheter.