Logotyp
Undermeny

T4L Technology For Life

eu_flag-erasmus+_vect_pos

Under läsåren 2014-2016 deltar Kristvallabrunns skola i ett EU projekt under Erasmus+ Strategic Partnerships for school education. Skolorna som deltar är:

15 Dimotiko Scholeio Patras- Grekland

VIII Istituto Comprensivo ”Vittorini”- Italien

Kristvallabrunnsskola – Sverige

Základná škola Štefana Koháriho II. s vyučovacím jazykom maďarským – II. Koháry István Alapiskola, Fiľakovo- Slovakien

Szkola Podstawowa Nr 2 im. Maksymiliana Golisza w Sztumie- Polen

Kapakli Tulay Ilgen Ortaokulu- Turkiet

” Technology for life” is a strategic partnership project under the Erasmus+ KA2 programme. It involves 6 partner schools from 6 different countries in Europe: Greece, Italy, Sweden, Poland, Slovakia and Turkey. The project is geared to finding new learning and teaching methods to improve primary school students‘ knowledge in Science and Technology.

Projektet startade med att eleverna presenterade sitt land och sin skola i Power Point på engelska.

 

Vi har e-twinning som en portal där vi samlar allt material. Vi skulle göra en logga för projektet. Först hade vi en omröstning på vår skola och när vi var i Italien valde vi bland de 6 loggorna.Vi är stolta över att vårt förslag kom på andra plats. .

The winning logo

Den vinnande loggan från Slovakien

Logo Sweden

Selma Lundins bidrag kom på andra plats.

well kristvallabrunn writing Kristvallabrunn

Vi fortsatte med att göra bilder som visade hur tekniken användes förr och skrev uppsatser om vilka artefakter vi använder varje dag. Varje land valde ut 5 bilder och 5 uppsatser som vi publicerade i en e-bok.

Alla våra elever deltog i  European Code Week den 11-18 oktober.

hour_of_code_certificate

Teknikexperiment var nästa uppgift. Alla länder gjorde experiment som vi filmade. Vi klippte sedan ihop en film på 8 min. var och en. Här kan ni se vårt bidrag.

Det här är Turkiets bidrag

Vi har också gjort ett e-Magazine Techmates issue 1. Här berättar eleverna om hur de använder teknik för att kommunicera.

 

Just nu jobbar vi med Computergames och hur våra elever kan spela on line med varandra. Vi har en egen Minecraft server som Lucas Gustafsson hanterar. Onsdagen den 3 juni klockan 13.30 skall vi mötas där. Jag återkommer med material från den här delen.

Lärarna träffas på respektive skola. Vi har besökt Italiens och Turkiets skolor.

Sicilien2014-12-11

VIII Istituto Comprensivo ”Vittorini”- Italien

Kapakli20150324

Kapakli Tulay Ilgen Ortaokulu- Turkiet

20141210_231453

Erasmus+ cake in Turkey

20150528T4Lskolan

Working in Kristvallabrunnsschool.

 

Den 25-29 maj träffades vi här. Under måndagen hade vi förberedande möten för att se hur arbetet gått i våra olika länder.

 

20150526buildingbridges

Bridging Ages med Tina Lindström

 

 

På tisdagen var vi på Kalmar Läns Museum, där Tina Lindström berättade om tidsresorna de gjort och hur de spridit idén över hela världen genom Bridging Ages.

20150526_120759

Ladies from 1600-1800

 

 

Vi fick också se hur kläderna till tidsresorna skapades i syateljén hos Kerstin Lönnberg. Här fick vi också prova kläder.

  

 

20150526oldkalmar

Monika Björklund guidar om Kalmar

 

Vi fick en guidning om Kalmars historia av Monika Björklund. Vi vandrade på stadsmuren.

 

 

 

Kristvallabrunns students are waiting.

Kristvallabrunns students are waiting.

 

Onsdagen tillbringade vi tillsammans med elever från klass 3-6 på Kristvallabrunnsskola. Eleverna var faddrar och intervjuade lärarna på engelska. Här väntar de på sin lärare.

Eketorp 20150527

A nice day in Eketorp.

 

T

 

Tekniken hur de byggde Eketorp 1, 2 och 3 var intressant. I muséet kunde vi prova kläder som Kerstin Lönnberg gjort i Kalmar Läns Museums ateljé. Vi blev guidade på Eketorp av Gabriella

 

Torsdagen tillbringades i Nybro och Kristvallabrunnsskola. Faddrarna guidade ”sina” lärare runt på skolan och våra besökare var mycket imponerade av elevernas förmåga att kommunicera på engelska.

Vi bjöd också på en show där alla elever deltog.

20150528Tshirts

I love Nybro

 

Urban Lindahl hälsade våra gäster välkomna till Nybro Kommun och berättade om kommunen. De fick också varsin I love Nybro tröja.

 

 

20150528_134627

Vi gjorde också ett besök på Pukebergs glasbruk där vi fick se eleverna på glasskolan i arbete.

 

 

Sveriges bidrag till T4L tårta

Sveriges bidrag till T4L tårta

 

En tårta med vår logga på var uppskattad.

 

 

 

Nästa gång vi träffas blir 5-10 oktober i Polen. Vi jobbar tillsammans på e-twinning och Facebook tills dess. Vi har blivit så goda vänner redan. Vi delar pedagogiska, tekniska och personliga problem och hjälper varandra. Vi som jobbar på en liten skola har plötsligt ett stort internationellt kollegium att diskutera med.

Vi visar hur man fikar i Sverige.

Vi visar hur man fikar i Sverige.

 

Vårt avslutande projekt i teknik var att ordna on line spel för eleverna. Lucas Gustafsson i klass 6 satte upp en Minecraft server för T4L som vi använde. Dessutom spelade vi på E-twinning Kid’äs Corner, Moviestar planet och Superbia.

 

Webbredaktör: Susanne Stridhammar | Susanne.Stridhammar@nybro.se | Id: inlägg: 46 - kategori: 6

Nyheter

  Akrobater på fritids.

Jennie Karlsson har tillsammans med Jesper Liljegren, Gabriella Karlsson, Alice Brundin, Jessie Nyström och Rebecca Hall tränat akrobatik på fritids

  Avslutning 2020

Sommaravslutningen blev lite annorlunda i år men väldigt fin i alla fall. Vi samlades på skolgården och sjöng några sånger.

  Examen 2016

Läs om vår avslutning i kyrkan och ha ett härligt sommarlov, Vi träffas i skolan igen måndagen den 22 augusti klockan 08.20.

  Idrottsdag den 2 juni 2016

Eleverna tog upp en önskan om att de ville ha en idrottsdag till på elevrådet. De bestämde att de skulle ha fotboll, spökboll och brännboll.

  Kosläpp

Eleverna på Kristvallabrunns skola blir varje år inbjudna på kosläpp.

  Lucia 2015

Vi firade Lucia den 11 december. Isabell Lindvall var Lucia.

  Lucia 2016

Den 13 december klockan 08.30 samlades vi i Kristvallabrunns skolas gymnastiksal för att tillsammans med nära och kära fira Lucia. 2016 heter vår Lucia Ferrita Larsson.

  Lucia 2017

Alice Brundin var skolans Lucia 2017. Vi firade som vanligt i skolans gymnastiksal för föräldrar och anhöriga. Pia Nilsson spelade på Keyboard.

  Lucia

Vi firade traditionsenlig Luciamorgon med stor publik. Årets Lucia var Daniela som hade sällskap av smålucior från Förskoleklassen.

  Påskuppträdande

På skärtorsdagen blev vi bjudna på ett påskuppträdande av kören under ledning av Pia Nilsson, för dagen förklädd till Mamma Mu och Tina Karlsson ( Kung Louie)

  Schackfyran.

Vad är Schackfyran? Schackfyran är en rikstäckande tävling för alla fjärdeklasser.

  Skolavslutning 2015

Vi träffades en strålande försommarkväll torsdagen den 11 juni klockan 18.30 i Kristvalla kyrka.

  Skolavslutning 2019

Årets sommaravslutning var lika fin som vanligt. Barnen bjöd på sång, rektorn höll tal och all personal fick härliga kryddor [...]

  Skoljoggen med skolmästerskap

Den 13 september 2017 hade vi idrottsdag med skoljoggen och skolmästerskap. Skoljoggen gick i en slinga utanför skolan. Klass F-2 [...]

  Talangjakt 19 maj 2017

Den 19 maj hade vi vår Talangjakt. Deltagarna visade att de behärskade både sång, kropp och redskap.

  Teknikdag

Vi har haft en teknikdag. Vi jobbade i blandade grupper från F-klassen upp till årskurs 5. På varje station var [...]

  Vi dansar in julen.

Sista skoldagen dansar vi in julen tillsammans. Alla skolans och förskolans barn och lärare är med under ledning av Jennie Karlsson.

  Vi dansar in julen.

Vi dansar in julen tillsammans, förskolan och skolan på Kristvallabrunns skola. De äldre hjälper de yngre med dansen.

  Vi dansar kring granen

Vi dansar in julen i gymnastiksalen. I morgon har vi jullov. Vi önskar alla en rofylld jul fylld med bokläsning och trevligheter. Vi träffas igen den 10 januari.

  Vårvandring 2016

Fredagen den 29 april gav vi oss ut på vår vårvandring. Vi går i åldersblandade grupper och flera föräldrar var med oss som vanligt.

  Vårvandring 2018

Fredagen den 27 april gav vi oss iväg på vår Vårvandring. Vi var lite oroliga att dte skulle regna men det blev bara några småstänk.

  Vårvandring 2019

Vi går varje år på Valborgsmässoafton vårvandring till Granås. På vägen ordnar 6:orna roliga stationer och när vi kommer tillbaka [...]

  Vårvandring 28 april 2017

Fredagen den 28 april var det dags igen för vårvandring. Vid Valborg brukar vi göra en vårvandring till Granås. På vägen har klass 6 olika stationer där lagen under ledning av en klass 5 elev utför och får poäng för sina färdigheter.