Logotyp
Undermeny

Vårvandring 28 april 2017

Fredagen den 28 april var det dags igen för vårvandring. Vid Valborg brukar vi göra en vårvandring till Granås. På vägen har klass 6 olika stationer där lagen under ledning av en klass 5 elev utför och får poäng för sina färdigheter. De kan också utöka sin poängsumma med att muta med smicker, kramar, blommor, kakor, frukt eller godis.

Alice samlar ihop sin grupp. Grupperna består av elever från alla årskurser och en elev från klass 5 är gruppledare och ansvarar för att gruppen håller ihop, har kul och samlar poäng.

Texas cyklade på sin gåcykel.

Allan samlar ihop sin grupp.

Tilda hade station 1 och 6. Station 1 var den klassiska Ta upp ett äpple ur en vattenhink med munnen och hitta sedan en sockerbit i en mjölbunke. Station 6 var att känna olika smaker gömda i en chokladboll. Smakerna var Soja, Svartpeppar, Kebabsås och leverpastej.

Här ser man äppelklyftorna och mjölbunken.

Ida var modig och klarade stationen galant!

Hon blev bara lite kladdig.

Vid station 2 gällde det att kunna äta med pinnar. Rebecca tog tid när man åt 10 popcorn med ätpinnar.,Vid station 7 skulle man känna igen filmlåtar och deras titlar. Det var låtar från Babblarna, Alladin, High School Musical och Den Lilla Sjöjungfrun.

Station 3, här hade Jessie förberett klassikern. Ät Mariekex och vissla. Station 8 Pricka i pennan i flaskan.

Melker satte oss på det hala med kluriga frågor om fotboll på station 4 . Tänk att Sverige inte var med i fotbolls EM förrän 1992? På station 9 fick man gå med ett ägg på en sked.

Ferrita höll sig till hippologiska frågor. På station 5 fick vi plocka ihop ett träns och på station 10 sätta ut namnlappar på olika bett.

Nu är vi i Granås och äter vår matsäck och vilar oss.

Så härligt i solen.

Vi hade storbesök. Elvin kom för att hälsa på sina gamla klasskamrater.

Vi vandrar och vandrar i den härliga vårsolen!

Trädgårdarna visar upp sig med sina vackra blommor.

 

Webbredaktör: Susanne Stridhammar | Susanne.Stridhammar@nybro.se | Id: inlägg: 385 - kategori: 6

Nyheter

  Akrobater på fritids.

Jennie Karlsson har tillsammans med Jesper Liljegren, Gabriella Karlsson, Alice Brundin, Jessie Nyström och Rebecca Hall tränat akrobatik på fritids

  Avslutning 2020

Sommaravslutningen blev lite annorlunda i år men väldigt fin i alla fall. Vi samlades på skolgården och sjöng några sånger.

  Examen 2016

Läs om vår avslutning i kyrkan och ha ett härligt sommarlov, Vi träffas i skolan igen måndagen den 22 augusti klockan 08.20.

  Idrottsdag den 2 juni 2016

Eleverna tog upp en önskan om att de ville ha en idrottsdag till på elevrådet. De bestämde att de skulle ha fotboll, spökboll och brännboll.

  Kosläpp

Eleverna på Kristvallabrunns skola blir varje år inbjudna på kosläpp.

  Lucia 2015

Vi firade Lucia den 11 december. Isabell Lindvall var Lucia.

  Lucia 2016

Den 13 december klockan 08.30 samlades vi i Kristvallabrunns skolas gymnastiksal för att tillsammans med nära och kära fira Lucia. 2016 heter vår Lucia Ferrita Larsson.

  Lucia 2017

Alice Brundin var skolans Lucia 2017. Vi firade som vanligt i skolans gymnastiksal för föräldrar och anhöriga. Pia Nilsson spelade på Keyboard.

  Lucia

Vi firade traditionsenlig Luciamorgon med stor publik. Årets Lucia var Daniela som hade sällskap av smålucior från Förskoleklassen.

  Påskuppträdande

På skärtorsdagen blev vi bjudna på ett påskuppträdande av kören under ledning av Pia Nilsson, för dagen förklädd till Mamma Mu och Tina Karlsson ( Kung Louie)

  Schackfyran.

Vad är Schackfyran? Schackfyran är en rikstäckande tävling för alla fjärdeklasser.

  Skolavslutning 2015

Vi träffades en strålande försommarkväll torsdagen den 11 juni klockan 18.30 i Kristvalla kyrka.

  Skolavslutning 2019

Årets sommaravslutning var lika fin som vanligt. Barnen bjöd på sång, rektorn höll tal och all personal fick härliga kryddor [...]

  Skoljoggen med skolmästerskap

Den 13 september 2017 hade vi idrottsdag med skoljoggen och skolmästerskap. Skoljoggen gick i en slinga utanför skolan. Klass F-2 [...]

  Talangjakt 19 maj 2017

Den 19 maj hade vi vår Talangjakt. Deltagarna visade att de behärskade både sång, kropp och redskap.

  Teknikdag

Vi har haft en teknikdag. Vi jobbade i blandade grupper från F-klassen upp till årskurs 5. På varje station var [...]

  Vi dansar in julen.

Sista skoldagen dansar vi in julen tillsammans. Alla skolans och förskolans barn och lärare är med under ledning av Jennie Karlsson.

  Vi dansar in julen.

Vi dansar in julen tillsammans, förskolan och skolan på Kristvallabrunns skola. De äldre hjälper de yngre med dansen.

  Vi dansar kring granen

Vi dansar in julen i gymnastiksalen. I morgon har vi jullov. Vi önskar alla en rofylld jul fylld med bokläsning och trevligheter. Vi träffas igen den 10 januari.

  Vårvandring 2016

Fredagen den 29 april gav vi oss ut på vår vårvandring. Vi går i åldersblandade grupper och flera föräldrar var med oss som vanligt.

  Vårvandring 2018

Fredagen den 27 april gav vi oss iväg på vår Vårvandring. Vi var lite oroliga att dte skulle regna men det blev bara några småstänk.

  Vårvandring 2019

Vi går varje år på Valborgsmässoafton vårvandring till Granås. På vägen ordnar 6:orna roliga stationer och när vi kommer tillbaka [...]

  Vårvandring 28 april 2017

Fredagen den 28 april var det dags igen för vårvandring. Vid Valborg brukar vi göra en vårvandring till Granås. På vägen har klass 6 olika stationer där lagen under ledning av en klass 5 elev utför och får poäng för sina färdigheter.