Logotyp
Undermeny

Så jobbar vi

Kristvallabrunn är en skola för elever från 1-13 år
Vi arbetar med individanpassad undervisning. Vi är evidensbaserade och tar del av skolforskning. Eleverna planerar och utvärderar en stor del av sitt arbete. Vi lägger stor vikt vid att eleverna tar eget ansvar och jobbar med att stimulera elevernas vilja och nyfikenhet. Vi arbetar intensivt med läsfixarna och har läsprojekt för alla elever från 5 års ålder. Klass 1-6 är väl förtrogna med förmågorna och The Big 5 är med i alla våra LPP. För att öka elevernas delaktighet använder vi oss av ”ingen handuppräckning” Då får alla elever möjlighet att utveckla sina svar och stärka sitt självförtroende. Vi utvärderar också vår undervisning på olika sätt för att se om alla förstått, genom exit tickets, på deras egna whiteboard tavlor eller genom olikfärgade muggar. Grön (eller blå) mugg betyder, jag förstår. Röd, jag behöver mer hjälp. Gul jag är på rätt väg, men vill ha lite mer hjälp.

Läsåren 2010-2013 jobbade vi med ett projekt i samarbete med Teknikfrämjandet. Vårt projekt hette Tekniken i Kristvallabrunn förr och nu. I projektet var vi bland annat med om en tidsresa i Kristvallabrunn där vi brände tjära.

Läsåren 2011-2013 arbetade vi med ett Comeniusprojekt  för att stärka gemenskapen i EU och låta våra elever använda sin engelska i kommunikation och skapande. Tillsammans med skolor i Spanien, Italien, Polen, Irland och Storbritannien arbetade vi med våra helgdagar och jämförde. Vi fick en fördjupad förståelse för olika länder geografiskt, socialt och religiöst. Lärarna kunde diskutera pedagogiska spörsmål och diskutera hur vi såg på vårt jobb. Genom att se hur andra skolor jobbade lärde vi oss mycket. Det gjorde också att klass 4-6 fick en Smartboard.

Läsåret 2013-2014 byggdes skolan om för att passa även för elever från 1 år. Vi har nu en Förskola i Kristvallabrunn.

Läsåren 2014-2016 arbetar vi med ett  Erasmus + projekt för att stärka gemenskapen i EU och låta våra elever kommunicera på engelska. Vi skall också uppmuntra och stärka våra elever att välja teknik i högre grad. Det är ett problem som hela Europa står inför. Målet är att färre elever skall lämna skolan utan att ha fått de förutsättningar som krävs för att få jobb eller fortsätta sin utbildning och att fler elever skall välja att utbilda sig inom teknik..

Webbredaktör: Susanne Stridhammar | Susanne.Stridhammar@nybro.se | Id: inlägg: 40 - kategori: 16

För föräldrar

  Akrobater på fritids.

Jennie Karlsson har tillsammans med Jesper Liljegren, Gabriella Karlsson, Alice Brundin, Jessie Nyström och Rebecca Hall tränat akrobatik på fritids

  Avslutning 2020

Sommaravslutningen blev lite annorlunda i år men väldigt fin i alla fall. Vi samlades på skolgården och sjöng några sånger.

  Examen 2016

Läs om vår avslutning i kyrkan och ha ett härligt sommarlov, Vi träffas i skolan igen måndagen den 22 augusti klockan 08.20.

  Fritis

Våra huvudmål är: Trygghet, trivsel och glädje. Se vår akrobatgrupp.

  Idrottsdag den 2 juni 2016

Eleverna tog upp en önskan om att de ville ha en idrottsdag till på elevrådet. De bestämde att de skulle ha fotboll, spökboll och brännboll.

  Klass F-2

I klass F-3 finns 21 elever från Förskoleklass till klass 3.

  Kosläpp

Eleverna på Kristvallabrunns skola blir varje år inbjudna på kosläpp.

  Ledning

Områdeschef: Daniel Hjertqvist, Paradisområdet Telefon: 0481- 455 17 E-post till Daniel Hjertqvist Rektor: Pär Axelsson, Alsterbro skola Telefon 0481- 502 [...]

  Lucia 2015

Vi firade Lucia den 11 december. Isabell Lindvall var Lucia.

  Lucia 2016

Den 13 december klockan 08.30 samlades vi i Kristvallabrunns skolas gymnastiksal för att tillsammans med nära och kära fira Lucia. 2016 heter vår Lucia Ferrita Larsson.

  Lucia 2017

Alice Brundin var skolans Lucia 2017. Vi firade som vanligt i skolans gymnastiksal för föräldrar och anhöriga. Pia Nilsson spelade på Keyboard.

  Lucia

Vi firade traditionsenlig Luciamorgon med stor publik. Årets Lucia var Daniela som hade sällskap av smålucior från Förskoleklassen.

  Om fritis

Våra huvudmål är: Trygghet, trivsel och glädje.

  Om klass 3-6

I klass 4-6 går 14 elever. 5 elever i klass 4 och 9 elever ii klass 6.

  Påskuppträdande

På skärtorsdagen blev vi bjudna på ett påskuppträdande av kören under ledning av Pia Nilsson, för dagen förklädd till Mamma Mu och Tina Karlsson ( Kung Louie)

  Schackfyran.

Vad är Schackfyran? Schackfyran är en rikstäckande tävling för alla fjärdeklasser.

  Sjukanmälan

Du ska sjukanmäla ditt barn genom att ringa: Skolan Telefon: 0480-53034 Fritis Telefon: 073 84 55 924 Förskolan Brunnen 0721875407 [...]

  Skolavslutning 2015

Vi träffades en strålande försommarkväll torsdagen den 11 juni klockan 18.30 i Kristvalla kyrka.

  Skolavslutning 2019

Årets sommaravslutning var lika fin som vanligt. Barnen bjöd på sång, rektorn höll tal och all personal fick härliga kryddor [...]

  Skoljoggen med skolmästerskap

Den 13 september 2017 hade vi idrottsdag med skoljoggen och skolmästerskap. Skoljoggen gick i en slinga utanför skolan. Klass F-2 [...]

  Skolloppet 2019

Vi valde att vara med i Skoloppet till förmån för Barncancerfonden. I härligt väder sprang vi och samlade ihop pengar.

  Skolresa

Årets skolresa gick till Kalmar. F-3:an hade en rolig dag på Leos Lekland och 4-6:an roade sig med lasergame och [...]

  Så jobbar vi

Vi lägger stor vikt vid eget ansvar och jobbar med att stimulera elevernas vilja och nyfikenhet

  Talangjakt 19 maj 2017

Den 19 maj hade vi vår Talangjakt. Deltagarna visade att de behärskade både sång, kropp och redskap.

  Teknikdag

Vi har haft en teknikdag. Vi jobbade i blandade grupper från F-klassen upp till årskurs 5. På varje station var [...]

  Vi dansar in julen.

Sista skoldagen dansar vi in julen tillsammans. Alla skolans och förskolans barn och lärare är med under ledning av Jennie Karlsson.

  Vi dansar in julen.

Vi dansar in julen tillsammans, förskolan och skolan på Kristvallabrunns skola. De äldre hjälper de yngre med dansen.

  Vi dansar kring granen

Vi dansar in julen i gymnastiksalen. I morgon har vi jullov. Vi önskar alla en rofylld jul fylld med bokläsning och trevligheter. Vi träffas igen den 10 januari.

  Vinterdag

I år tänkte vi passa på att ha en vinteridrottsdag. Förra året missade vi den eftersom vintern bara var en [...]

  Vårvandring 2016

Fredagen den 29 april gav vi oss ut på vår vårvandring. Vi går i åldersblandade grupper och flera föräldrar var med oss som vanligt.

  Vårvandring 2018

Fredagen den 27 april gav vi oss iväg på vår Vårvandring. Vi var lite oroliga att dte skulle regna men det blev bara några småstänk.

  Vårvandring 2019

Vi går varje år på Valborgsmässoafton vårvandring till Granås. På vägen ordnar 6:orna roliga stationer och när vi kommer tillbaka [...]

  Vårvandring 28 april 2017

Fredagen den 28 april var det dags igen för vårvandring. Vid Valborg brukar vi göra en vårvandring till Granås. På vägen har klass 6 olika stationer där lagen under ledning av en klass 5 elev utför och får poäng för sina färdigheter.